Bootcamp

Bootcamp is een groepstraining, die conditie- en krachtoefeningen combineert. De training vindt heerlijk in de buitenlucht plaats.Tijdens Bootcamp kan gebruik worden gemaakt van allerlei voorwerpen in de omgeving, zoals bijvoorbeeld bankjes, stoepranden e.d. Verder wordt tijdens een Bootcamp les als hele groep, maar ook gewerkt in tweetallen of in kleine groepjes. Op deze manier kan men elkaar gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren.
Conditionele oefeningen, zoals wandelen of hardlopen, worden afgewisseld met krachtoefeningen. Ook circuittraining en interactieve spelelementen staan hierbij centraal. Aangezien je niet traint op een apparaat, maar krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht uitvoert, train je hierdoor vaak een aantal spiergroepen tegelijk.

De oefeningen variëren sterk. De Trainer past uiteraard de oefeningen aan op basis van de leeftijd van de groep, de fitheid van de deelnemers en natuurlijk de mogelijkheden in de omgeving. Derhalve, Bootcamp is niet alleen voor fitte, jonge mensen. De Trainer bedenkt voor iedere oefening variaties, waardoor deze voor iedereen, jong, oud, getraind en ongetraind, goed uit te voeren is.Voordelen van Bootcamp


1. Het is een totale/allround training.
Je combineert kracht versteviging met conditie en/of uithoudingsvermogen. Deze mix zorgt voor een verbetering van de lichaamshouding, gezondheid, energiepeil.
   
2. Elke keer een andere training.
Het is iedere keer weer een andere spannende nieuwe Workout. Voor een goede Bootcamp geldt ook, dat geen enkele training hetzelfde is. De ene Bootcamp focust zich iedere Workout weer op een ander element: eerst op de buikspieren, dan conditie en/of uithoudingsvermogen en daarna op spel en coördinatie.

3. Het is een goede afleiding.
Doordat de training buiten wordt gegeven, ben je er letterlijk even ‘uit’! De training helpt altijd om even helemaal jezelf leeg te maken en te focussen op zijn/haar eigen lichaam en de omgeving.

4. Je traint in een groep.
Trainen in een groep motiveert enorm! Alle sporters in de groep zijn namelijk ook bezig om krachtiger, sterker te willen worden en tegelijkertijd een betere conditie willen opbouwen.
   
5. Persoonlijke aandacht.
Een goede Bootcamp Coach zal altijd persoonlijke aandacht aan jou en de rest besteden, aangezien de Coach niets liever wil dan jou helpen c.q. begeleiden bij het fitter worden. Vaak kan je jouw persoonlijke doelen met je Coach bespreken en dat resulteert in een effectieve wijze om jouw doel te behalen.

6. Een moment voor jezelf.
Een Bootcamp is een moment van tijd voor jou en jou alleen! Geen afleiding van werk, kinderen of wat dan ook. Je concentreert je een uur lang helemaal op jezelf, waardoor je ook weer lekker in je vel gaat zitten. Door het feit dat er altijd tempo in de oefeningen zit, heb je niet eens de kans om na te denken over de dagelijkse beslommeringen.

7. Motivatie om gezonder te leven.
Intensief sporten in de buitenlucht veroorzaakt dat je gestimuleerd wordt om bewuster om te gaan met lichaam en voeding. In dat opzicht is Bootcamp het middelpunt van een gezond leven! Indien je meer uit je trainingen wilt halen, gaat een mens vanzelf gezonder eten om het lichaam van de juiste brandstoffen te voorzien.  Geen afleiding van werk, kinderen of wat dan ook. Je concentreert je een uur lang helemaal op jezelf, waardoor je ook weer lekker in je vel gaat zitten. Door het feit dat er altijd tempo in de oefeningen zit, heb je niet eens de kans om na te denken over de dagelijkse beslommeringen.

Bootcamp Coach 
Simone Warmerdam
Johan Cruijff College Sport & Coaching
Fitvak A (Fitness trainer)
NASM Personal trainer
Bootcamp Coach
Schaats/wintertraining (herfst tot voorjaarsvakantie)
Spinning
Total Body WorkoutBootcamp Coach
Kid van Etten
Sport en Beweging niveau 3
Fitvak A (Fitness trainer)
NASM Personal trainer
Bootcamp Coach
Spinning                                                                                                                                                                                                                                                

ALS LID VAN ONZE SportClub KAN JE GRATIS ONZE BOOTCAMP TRAININGEN VOLGEN!