Capoeira in de Goorn!

Capoeira is een spel dat vaak omschreven wordt als een Braziliaanse vechtdans. Twee personen nemen het tegen elkaar op in een door mede-spelers gevormde cirkel (roda), wiens hart uit een rij muzikanten bestaat. Er worden verschillende muziekinstrumenten gebruikt, de berimbau, de atabaque (een percussie instrument) en de pandeiro (de tamboerijn).

Capoeira is een combinatie van muziek maken, luisteren naar de muziek en het bewegen en reageren op die muziek. Als je Capoeira voor het eerst ziet, vallen de vele acrobatische bewegingen al snel op. Je hoeft niet lenig te zijn om aan Capoeira deel te nemen, al merk je snel genoeg dat je door Capoeira te beoefenen wel leniger wordt. Het mooie aan Capoeira is echter dat een fysiek sterke speler juist niet altijd de dominante persoon binnen een spel hoeft te zijn. Het verloop van het spel wordt namelijk door meerdere factoren bepaald: wie is er sneller of creatiever etc.

Dit brengt ons bij een ander pluspunt van Capoeira: iedereen kan spelen/trainen, ongeacht het niveau. Beginnelingen en gevorderden volgen namelijk samen de les- al zullen diegenen met meer ervaring wat drukker bezig zijn met het leren van gevorderde technieken. Als nieuweling begin je gewoon bij het begin en dat is het onder de knie krijgen van de basis. De opwarming is voor iedereen hetzelfde: na een les Capoeira ontdek je spieren waarvan je het bestaan niet kende!

De lessen bij ons in de SportClub worden gegeven door Contra Mestre/ Professor Rosendo Cardoso - Grupo Internacional de Capoeira Topazio. Rosendo begon op jonge leeftijd met Capoeira in Salvador de Bahia (Brazilië), de stad waar hij is opgegroeid. Het was de muziek, de elasticiteit, soepelheid en snelheid van Capoeira, wat hem heel erg aantrok.

Rosendo Cardoso heeft ondertussen meer dan 25 jaar ervaring en gaf/geeft les aan duizenden kinderen in scholen in Brazilië, Spanje, Belgie, Alkmaar en dan nu ook in de Goorn! Naast lesgeven reist hij de wereld rond om vele demonstraties te mogen geven. Capoeira is 'hot' in Salvador de Bahia, New York, Rio de Janeiro, Los Angeles, Miami en..De Goorn.

Interesse en/of nieuwsgierig? Loop dan gerust een keertje naar binnen om te kijken of om gezellig met de groep mee te doen.

Capoeira voor volwassenen:

Maandag van 11.00-12.00 uur - tijdens de zomermaanden gestopt
Donderdag van 19.30-20.30 uur - tijdens de zomermaanden gestopt

(het start weer in september 2018)

Capoeira voor kinderen:

Woensdag van 15.00-16.00 uur

Onder de kundige leiding van de bekende Braziliaan Rosendo Cardoso leert u de fijne kneepjes van deze prachtige traditie met een mix van dans en muziek. Doe vrijblijvend een keer mee, je bent verkocht.

Vele voordelen van Capoeira

Respect
Zelfverdediging
Zelfvertrouwen
Evenwicht
Elasticiteit
Soepelheid
Discipline
Cardio Fitness
Functionele Training
Acrobatie
Ritme en muziek

Vele voordelen van Capoeira voor de jeugd

Zelfvertrouwen
Stressbestendigheid
Lenigheid
Evenwicht
Elasticiteit
Soepelheid
Discipline
Kracht
Gevoel voor ritme

ALS LID VAN ONZE SportClub KAN JE GRATIS CAPOEIRA BEOEFENEN!