Voetbal Academy

Iedere zondag: 10.30 - 12.00 uur

De Voetbal Academy van SportClub West-Friesland richt zich op allerlei soorten voetballers. De leeftijd varieert van 6 jaar tot en met 21 jaar.

De Voetbal Academy is club ondersteunend en werkt samen met verschillende clubs.
De Voetbal Academy is niet clubgebonden, maar werkt juist vereniging/club ondersteunend. De voetballers  trainen bij hun eigen club/vereniging en krijgen een extra techniektraining op de Voetbal Academy! Door het trainen met professionele trainers zal het indivduele voetbalniveau van de voetballer omhoog gaan en hier hebben de clubs weer voordeel van.

Trainingstijden
Iedere zondag van 10.30 tot 12.00 uur
Voelbal Trainers
De Voetbal Academy werkt uitsluitend met gediplomeerde trainers en/of met trainers welke als spelers actief zijn op heel hoog niveau en/of betaald voetbalniveau.

Profvoetballer Bilal El Abdouni
(hieronder in actie) verzorgt samen met assistent trainers de Voetbal Techniek Trainingen.

Voordelen van de Voetbal Academy

1.Nogmaals: de Voetbal Academy West-Friesland werkt nauw samen met clubs en verenigingen, d.i. clubondersteunend.
De Voetbal Academy is niet club gebonden, maar werkt juist vereniging/club ondersteunend. De voetballers  trainen bij hun eigen club/vereniging en krijgen een extra techniektraining op de Voetbal Academy. Door het trainen met professionele trainers zal het individuele voetbalniveau van de voetballer omhoog gaan en hier hebben de clubs ook weer voordeel van.

2. Veel aandacht aan jouw zwakke en sterke punten als voetballer
Iedere voetballer heeft zwakke punten en sterke punten. Bij de ene voetballer is zijn linkerbeen/rechterbeen zwak. De sprongkracht of schotkracht kan verbeterd worden. Bij onze Voetbal Academy wordt er extra aandacht gegeven aan je zwakke punten en daardoor kun je uiteindelijk een betere voetballer worden. Daarnaast focust de Academy zich tevens op jouw sterke kwaliteiten. Door ook deze kwaliteiten te vergroten door training, word je helemaal de allround voetballer, die je wilt zijn.

. Je ontwikkelt een betere techniek en vele vaardigheden
Bij de Academy krijgen alle basisprincipes van het voetbal aandacht. De meeste aandacht gaat uit naar techniektraining.  De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers. De Academy leert je de juiste techniek aan. Goede techniek zorgt ervoor dat je veel makkelijker een bal kan trappen, koppen, kan lopen en nog veel meer. Je balbehandeling wordt beter, efficienter en sneller, je draait makkelijker bij tegenstanders weg en je schiet veel makkelijker een bal over een grote afstand
Behalve functionele basistechnieken leert en/of verbetert de voetballer bij de Academy de volgende vaardigheden:
    • Looptechniek
    • Pass- en traptechniek
    • Kappen en draaien
    • Schijn- en passeerbewegingen
    • Balaanname
    • Controleren en domineren
    • Afmaken op het doel
    • Snel voetenwerk
    • Dribbelen

4. Je leert door middel van creatieve, leuke trainingsvormen
Tijdens een training van een gemiddelde voetbalclub begin je meestal eerst even met warmlopen, vervolgens train je gezamenlijk wat passen en trappen en wordt de training afgesloten met een partijvorm. Natuurlijk variëren de trainingen bij een gemiddelde voetbalclub ook regelmatig en volstaat de training uiteraard! De Voetbal Academy gaat echter heel anders te werk. Je doet veel meer creatieve oefeningen waardoor je uiteindelijk nog meer plezier gaat krijgen in je trainingen. Ook wordt er tijdens de trainingen vaker gebruik gemaakt van innovatieve sportmaterialen. Deze laatstgenoemde materialen vergroten jouw reactiesnelheid en verbeteren het snelle denken in het moderne voetbal.

5. Je ontwikkelt een betere conditie
Het is heel belangrijk om als voetballer een goede conditie te hebben. Zonder een goede conditie, speel je met moeite een wedstrijd uit. Met teamtrainingen van twee keer per week zal je conditie  niet erg vooruit gaan, dus je zal daarnaast ook nog het nodige werk moeten verrichten in je vrije tijd. Een uitstekende oplossing hiervoor is de Voetbal Academy. Door de extra trainingen wordt je conditioneel veel sterker en fitter.

6. 'At home' oefeningen optioneel
De trainers van de Voetbal Academy geven de voetballers ook oefeningen mee naar huis. Met deze oefeningen kan je als voetballer elke dag en/of wanneer jij het wilt, even oefenen om de op de training geleerde techniek nog beter in te slijpen!

7. Gedraag je als een prof!
Voetballers (van alle leeftijden) dromen ervan prof te worden. Bij onze Voetbal Academy wordt professioneel getraind. Hierdoor voel en 'ben' je je eigen voetbalprof.

Voetbal Trainer
Bilal El Abdouni
Hollandia 019
Hollandia
ADO'20
Hollandia
Metalul Resita (BVO)
Fivak A (Fitness trainer)

Assistent Trainer

Vince van Gelderen Jr.
AFC'34 019
AFC'34
SVW'27

ALS LID VAN ONZE SportClub KAN JE GRATIS DE VOETBALTRAININGEN VOLGEN, MAAR NU ZELFS 4 KEER GRATIS VOOR NIET-LEDEN !
ZIE HIERONDER :