Volgt ons op YOUTUBE/  FACEBOOK of  INSTAGRAM 

 Coronamaatregelen UPDATE: 

Heel goed nieuws! Vanaf 01 juli mogen wij onze sporters ook binnen verwelkomen! Reserveren voor de vrije fitness is niet nodig. Wel is het noodzakelijk om te reserveren voor de groepslessen (zie lesrooster) Om te reserveren, stuur een e-mail naar info@sportcentrumwestfriesland.nl (vermeld jouw naam + achternaam; geboortedatum en telefoonnummer) of bel naar 0229-544227. Jij krijgt zo snel mogelijk een bevestiging met je gereserveerd dag en tijd.

Protocol

 • Blijf thuis als je last van één van de volgende klachten hebt: 
  Neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, benauwdheid, keelpijn of verhoging (vanaf 38 graden). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden last heeft van koorts en/of benauwdheid.
   Was of desinfecteer je handen voordat je gaat sporten.
 • Kom naar het sportcentrum op de fiets of lopend, de parkeerplaats wordt voor het sporten nog steeds gebruikt.
 • Als je met de auto komt, graag niet parkeren voor de ingang van Visser Truck restauraties. Er staan veerkerskegels om het aan te geven. 
 • Neem je TAG mee en meld je aan bij de balie. Het aanmelden is belangrijk om te kunnen waarborgen dat er maar een beperkt aantal leden tegelijk in de SportClub aanwezig is. 
 • Houd te allen tijde 1,5 e meter afstand voor de gezondheid van je medesporters en onze trainers.
 • Neem je eigen  handdoek mee! Een HANDDOEK is VERPLICHT, zonder handdoek mag je  NIET sporten. 
 • Reserveren voor de vrije fitness is niet nodig. Wel dien je je aan te melden bij de balie. 
 • Voor het sporten maak je de plek waar je gaat traines schoon met de desinfectiespray en een doekje, wij zorgen voor de materialen. 
 • Ruim het door jou gebruikte materiaal zelf op 
 • Verlaat de fitnesszaal direct na je training. 
 • De groepsleszalen zijn gedeeltelijk in gebruik voor lessen zoals yoga en pilates.

      De overige lessen worden in de tenten of in de fitnesszaal gegeven. 

 • Voordat je komt voor een groepsles reserveer je een plek.  
   

Om te reserveren bel naar 0229-544227. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur. In het weekend, op zaterdag van 08.00 tot 14.00 uur en op zondag van 09.00 tot 13.00 uur.

Stuur een e-mail naar info@sportcentrumwestfriesland.nl (vermeld jouw naam + achternaam; geboortedatum en telefoon nummer)

Dan krijg je zo snel mogelijk een bevestiging met je gereserveerd groepsles en tijd.
 

 • Je bent maximaal 10 minuten van tevoren aanwezig voor de groepslessen.
 • Afmelden kan tot uiterlijk 2 uur voor aanvang.  
 • Vergeet niet om je sportkleding aan te passen op de buitentemperatuur.
 • En het belangrijkste: geniet van de les of de training!

        
Klik hier voor meer infomatie over het corona beleid voor sport van de rijksoverheid.
Goed nieuws! Vanaf 01 juni starten we met al onze sporters een buiten sporten rooster (vrije fitness en groepslessen)!

Op woensdag 06 mei heeft de overheid de huidige coronamaatregelen voor sportscholen verlengd tot en met dinsdag 1 SEPTEMPER. Dit betekent dat de Sportclub minimaal tot en met 1 SEPTEMBER gesloten blijft.   

Op dinsdag 31 maart heeft de overheid de huidige coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat de Sportclub minimaal tot en met 28 april gesloten blijft.   

Op dinsdag 21 april heeft de overheid de huidige coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 20 mei. Dit betekent dat de Sportclub minimaal tot en met 20 mei gesloten blijft.   

#BINNENSPORTEN – vanaf 1 juli 

Beste leden,

Wij zijn blij dat we jou vanaf 1 juli weer in onze SPORTCLUB mogen ontvangen. Wij gaan open veilig en verantwoord, met sporten op 1,5 meter en een uitgebreid schoonmaakprotocol.

Sporten in de club gaat nét even anders dan je gewend bent. De kleedkamers en douches zijn nog gesloten, de toiletblokken zijn toegankelijk voor één persoon en  de groepsleszalen blijven dicht. Al onze groepslessen blijven buiten.

Van jou vragen we om al omgekleed naar Sportclub West-Friesland te komen. Fijn als je niet eerder dan 10 minuten voor je boeking aanwezig bent en verlaat de fitnesszaal na het sporten meteen. Vergeet dan ook niet in te checken. We vragen je om in de club 1,5 meter afstand te houden, met pin te betalen en de aanwijzingen van ons personeel op te volgen. Zo houden we onze club veilig voor jou, de andere sporters en onze medewerkers.

Met vriendelijke groet, 

Team SportClub West-Friesland

#COMPENSATIEREGELING 

Beste leden van SportClub West Friesland,

Op 1 juli is INDOOR trainen gelukkig ook weer mogelijk. Rekening houdend met de specifieke protocollen voor sportscholen en hygiëne maatregelen zullen wij er alles aan doen om alle lessen en trainingen weer mogelijk te maken. Alle leden die ons hebben gesteund, willen we nogmaals hartelijk bedanken in deze moeilijke tijd.

 BELANGRIJK:

COMPENSATIE voor VOLWASSENEN vanwege verplichte sluiting

·We gaan voor de volwassenen 2 maanden abonnementsgeld verrekenen middels kortingen op jouw maandelijks abonnement.

Wij vragen jou om daarvoor een compensatie formulier in te vullen. Op het compensatie formulier wordt omgeschreven over hoeveel maanden de korting wordt verrekend. Jij kunt het formulier opvragen bij Simone (
info@sportcentrumwestfriesland.nl) of je kunt het formulier invullen aan de balie wanneer jij komt sporten. Gezien de mogelijke administratieve omvang van deze regeling is het mogelijk om deze compensatie t/m december 2020 in te vullen.


Er zijn ook reacties van leden die ons een hart onder de riem steken en het te verrekenen bedrag van verplichte sluiting niet terug wensen te ontvangen. Deze gunning waarderen wij natuurlijk enorm. Deze vele positieve ondersteunende hartverwarmende leden zijn voor het hele team van onschatbare waarde in motivatie geweest om jullie in de toekomst weer met ons allergrootst enthousiasme ‘binnen’ te verwelkomen. 

Met deze steun blijven wij bouwen aan verbeteringen van de SportClub! Onze DANK is groot voor deze kans om ons voortbestaan, in deze onzekere tijden, op een zo positief mogelijke manier te continueren.     

COMPENSATIE voor JEUGD vanwege verplichte sluiting 

·We compenseren alle JEUGD en JUNIOREN door JULI & AUGUSTUS 2020 geen abonnementsgeld te rekenen. Jeugd en junioren leden sporten juli & augustus 2020  GRATIS als compensatie voor de periode van verplichte sluiting.

Vanaf september 2020 t/m augustus 2021 wordt voor deze groep leden weer het normale abonnementsgeld gerekend dat werd betaald voor de periode van sluiting.  

Binnenkort ontvangt U meer informatie over de protocollen en hygiëne maatregelen van het RIVM voor binnen sporten.

We hebben er enorm veel zin in om weer INDOOR aan de slag te kunnen gaan en begroeten U straks met veel plezier weer ‘binnen’ in onze SportClub.

Tot die tijd sporten we aangepast buiten. 

Bedankt voor alle begrip! 

Namens het volledige team van SportClub West Friesland, 

Met vriendelijke groet, 

Vincent & Jacqueline van Gelderen

Cyntia Borges 

#RESERVEER NU! BUITEN SPORTEN per 2 JUNI!

Beste leden,

HET IS ZOVER 😊 Wij gaan op 2 juni starten met buiten sporten!

Wij organiseren al onze buitenactiviteiten volgens de richtlijnen van het RIVM en de Gemeente Koggenland. Lees voordat je bij ons komt sporten goed ons buitenfitness PROTOCOL door.

Om te reserveren, stuur een e-mail naar info@sportcentrumwestfriesland.nl (vermeld jouw naam + achternaam; geboortedatum en telefoonnummer)

Jij krijgt zo snel mogelijk een bevestiging met je gereserveerd dag en tijd.

Vanaf dinsdag 2 juni kan je ook bellen (0229-544227) om te reserveren tussen 9.00 en 21.00 uur.

Binnenkort kan je ook online reserveren – via onze website. Meer informatie volgt!


BUITEN SPORTEN #per 1 juni

Beste leden van SportClub West Friesland,

Wij gaan ons nu, per 1 juni, richten op buiten sporten met 50% korting op jouw abonnement. Vanwege de corona regels en verplichtingen mogen we nog niet binnen sporten. Buiten mag dat wel.

Wij gaan 300 m2 buitenterrein middels een 2 stevige evenementtenten overdekken zodat we ook vrije fitness buiten kunnen laten plaatsvinden. 

Jij ontvangt zo snel mogelijk meer informatie over de roosters en regels van de trainingen.

Ook de groepstrainingen gaan naar buiten.

Wij vinden het per 1 juni klimatologisch verantwoord om buiten de hele dag sport aan te bieden. Na het afwachten van diverse scenario’s zijn we nu voorbereid op 2 mogelijkheden. Zowel buiten sporten als op 1.5 meter binnen sporten zijn goed uitvoerbaar en snel inzetbaar.

Jouw buiten sport-abonnement voor 50% korting

Voor het buiten sporten gaan wij 50% procent van het abonnement rekenen. Je betaalt dus de helft. Wij vinden buiten sporten weliswaar een goed alternatief echter vinden we het niet hetzelfde als de situatie binnen in ons centrum vandaar 50% korting op jouw abonnement.

Met deze verlaging hopen wij je steun behouden tot we weer binnen ons centrum mogen openen.   

Hoe nu verder?

1.    Zolang we buiten sporten kost het abonnement 50% van het huidige tarief.

2.    Jij ontvangt nog steeds 2 maanden abonnementsgeld ter compensatie op het moment dat wij weer binnen mogen sporten.

                    a.    Dit geldt voor lidmaatschappen die ongewijzigd blijven en doorlopen.

                    b.    Voor deze groep trouwe leden beloven we geen tariefsverhoging voor het hele jaar tot 1 september 2021.  

Natuurlijk zijn we ook aangeslagen door het feit dat wij als laatste in de rij van alle bedrijven en organisaties aan kunnen sluiten om onze SportClub te mogen openen. Tegelijkertijd begrijpen we ook dat alle besluiten gericht zijn ter bewaking van de algemene gezondheid voor alle mensen in Nederland. We moeten helaas accepteren dat wij hierin hard worden geraakt, daarom willen wij ons vooral richten op de positieve mogelijkheden die we kunnen benutten zoals buiten sporten.
 

Wij hopen jullie met deze positieve instelling van harte welkom te heten bij onze OUTDOOR SportClub,  

Namens het volledige team van SportClub West Friesland,  

Met vriendelijke groet,

Vincent & Jacqueline van Gelderen

Cyntia Borges 

_________________________________ 

 

Toelichting maandelijkse contributie - mei

Beste leden van SportClub West Friesland, 

We zijn in verregaande voorbereiding op een 1.5 meter sportsamenleving. Zo hebben we alle apparaten met voldoende ruimte uit elkaar geplaatst en bereiden we ons voor op de hygiëne maatregelen en een adequate sport & loop route om op 20 mei te kunnen starten met sporten. 

Het hele team is alle leden enorm dankbaar voor de vele positieve reacties in deze bizarre tijd waarin we met z’n allen zorgen voor het terugdringen van het virus zodat degenen die het nodig hebben de juiste zorg kunnen ontvangen bij het bestrijden van deze nare ziekte.

Zonder uw steun was het onmogelijk om ons voortbestaan te waarborgen! Onze waardering betalen wij terug door korting te geven op uw lidmaatschap vanaf het moment dat we de deuren weer mogen openen voor jullie om te sporten.  

Hoe nu verder?

  ·       Wij innen de maandelijkse contributie van de maand mei & en gaan de 8 weken (= 2 maandabonnementen) van het niet kunnen sporten door verplichte sluiting compenseren d.m.v. een korting op het abonnementstarief over de periode t/m eind december 2020.

Dit geldt voor lidmaatschappen die ongewijzigd blijven en doorlopen.

Voor deze groep trouwe leden beloven wij geen tariefsverhoging voor het hele jaar tot 1 september 2021.

·       Bij een opgezegd abonnement wordt het niet-sporten door verplichte sluiting gecompenseerd door na afloop van het abonnement een gratis verlenging te verlenen met een zelfde tijdsbestek als die van de verplichte sluiting.

Uiteraard hopen wij, net als iedereen, dat deze gezondheidscrisis en uiteindelijk ook financiële terugslag, zo min mogelijk mensen met ernstige gevolgen zal raken. 

Wij zijn ontzettend dankbaar voor uw steun en vertrouwen op korte termijn waardoor we op een iets langere termijn alles weer netjes recht kunnen zetten. Mede door uw steun kunnen onze trainers zich nu richten om achter de schermen online workouts & trainingen te maken. 

Laten we hopen dat met inzet van heel Nederland deze crisis zo snel mogelijk overwonnen is en dat wij je, namens het hele team, weer gezond en wel mogen verwelkomen in onze SportClub. 

Namens het volledige team van SportClub West Friesland,

 

Met vriendelijke groet, 

Vincent & Jacqueline van Gelderen

Cyntia Borges 

__________________________________  

 

Van de trainers & medewerkers voor de LEDEN

Beste leden van SportClub West Friesland,

Jullie steun wordt enorm gewaardeerd door het team van trainers en medewerkers.

We zijn op de achtergrond druk bezig om het centrum aan te passen aan de nieuwe normen van de samenleving t.b.v onze collectieve gezondheid.

Onze trainers missen je natuurlijk ook, hieronder een aantal reacties:

 Perry Smits

Het woord crisis wordt in het Chinees met twee karakters geschreven. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden. Een prachtige quote van John F. Kennedy die voor mij als voor zovelen geldt in deze barre tijd. Een tijd van onzekerheden maar ook een tijd voor rust en onthaasting. Ja, ik mis het geven van mijn spinninglessen. Ik mis de lach op de gezichten van de deelnemers. Het praatje na de les met soms een kop koffie of thee. Ik mis mijn collega’s. Dit alles niet zonder reden. Samen zullen wij ons hier doorheen moeten slaan en juist dit samen gevoel krijg ik als ik de hartverwarmende mails lees van velen van jullie gericht aan ons. Echt geweldig om te zien hoe jullie achter je eigen sportclub en haar mensen staan! Daar put ik zeker nu nog energie uit en heb ik geen spinfiets voor nodig. Houd dit allen vast. Wij zijn achter de schermen ondertussen ook drukdoende met online lessen op ons eigen YouTube kanaal en social media. Zeer binnenkort zijn ook spinninglessen hierop te volgen op je eigen spinningbike die je bij ons als lid kunt lenen. Blijf gezond en ga op geregelde tijden even lekker naar buiten en houd afstand. Bewegen is namelijk niet alleen goed voor het lijf maar vooral NU belangrijk voor de mindset. Dank voor jullie steun en tot snel in Sportclub West-Friesland. Groet, Perry

Cyntia & Simone

Dag lieve leden,

Wij, Cyntia & Simone van de administratie missen jullie gezelligheid en het praatje aan de balie. Wij zijn achter de schermen bezig met o.a. beantwoorden van e-mails en het opnemen alsmede uploaden van filmpjes voor onze social media's. Hopelijk mogen wij jullie weer snel ontvangen. 😀

Kid,

Dag allemaal,

ik kan niet wachten om jullie weer lekker af te beulen met een nieuwe spin of bootcamp les!

we moeten helaas nog een tijdje wachten voor we weer aan de slag kunnen, maar als het een beetje meezit kunnen we na 28 april weer beginnen! tot dan zullen we het moeten doen met de thuisworkouts. zet hem op!

Kid 

Jadey,

Lieve iedereen,

Hopelijk gaat het goed met jullie. Ook ik kan niet wachten tot mijn lessen op de sportClub weer door kunnen gaan! Ik ben onwijs trots op iedereen die met mijn online trainingen meedoet, blijf op de hoogte want er komen er nog veel meer aan! Ik wens jullie veel positiviteit en gezondheid toe in deze gekke tijd. Hopelijk tot snel.

Veel liefs van Jadey

 

We kunnen met z’n niet wachten om je weer te zien.

  Namens het volledige team van SportClub West Friesland,

  Met vriendelijke groet,

Cyntia, Simone, Ewoud, Kid, Jadey, Natalya, Alexander, Beau, Perry, Ewout, Cindy, Debby, Elske, Claire, Franklyn, Ricardo, Nikki. 

__________________________________ 

Toelichting compensatie & maandelijkse contributie

 

Als eerste zijn wij als sportschool enorm dankbaar voor de vele positieve reacties en ondersteuning van trouwe leden in deze bizarre tijd waarin we met z’n allen zorgen voor het terugdringen van het virus zodat degenen die het nodig hebben de juiste zorg kunnen ontvangen bij het bestrijden van deze nare ziekte.
 
Jouw ondersteuning en het steunpakket van de regering is van allergrootst belang voor het voorbestaan van de sportschool en voor het behoud van de trainers en andere werknemers van het team van ons sportcentrum.
 
Hoe gaan wij nu om met de situatie ten aanzien van het niet kunnen sporten gedurende deze periode van verplichte sluiting?
 

 • Wij innen de maandelijkse contributie van de maand april & gaan de volledige tijd van het niet kunnen sporten door verplichte sluiting compenseren d.m.v. een verlaagd abonnementstarief over een nader te bepalen periode.


Dit geldt voor lidmaatschappen die ongewijzigd blijven en doorlopen.

 
Voor deze groep trouwe leden beloven wij geen tariefsverhoging voor het hele jaar tot 1 september 2021.
 

 • Bij een opgezegd abonnement wordt het niet-sporten door verplichte sluiting gecompenseerd door na afloop van het abonnement een gratis verlenging te verlenen met een zelfde tijdsbestek als die van de verplichte sluiting.

 
Uiteraard hopen wij, net als iedereen, dat deze gezondheidscrisis en uiteindelijk ook financiële terugslag, zo min mogelijk mensen met ernstige gevolgen zal raken.
 
Wij zijn ontzettend dankbaar voor uw steun en vertrouwen op korte termijn waardoor we op een iets langere termijn alles weer netjes recht kunnen zetten. Mede door uw steun kunnen onze trainers zich nu richten om achter de schermen online workouts & trainingen te maken.
 
Laten we hopen dat met inzet van heel Nederland deze crisis zo snel mogelijk overwonnen is en dat wij je, namens het hele team, weer gezond en wel mogen verwelkomen in onze SportClub.
 
Namens het volledige team van SportClub West Friesland,
 
Met vriendelijke groet,
 
Vincent & Jacqueline van Gelderen
Cyntia Borges

 

__________________________________ 

Informatie - inzake corona crisis

 

Allereerst hopen wij dat het virus jou, of mensen in je omgeving, niet zal treffen en als dit wel zo is dat het geen ernstige gezondheidsgevolgen zal hebben. 

Aangaande het coronavirus en jouw sport abonnement bij ons willen wij je namens de SportClub tegemoetkomen en vragen tegelijkertijd je begrip omdat wij je in de toekomst van dienst willen blijven zijn. 

Voor onze leden die het huidige sport abonnement in deze onzekere tijd ongewijzigd laten hebben wij de volgende mededeling: 

 • Wij compenseren de volledige tijd waarin sporten bij ons onmogelijk is geweest door de verplichte algemene landelijke sluiting vanwege het coronavirus. 
 • Wij garanderen je, gedurende de compensatie periode, dat jouw tarief van het abonnementsgeld minimaal met 1 jaar na jouw huidige abonnementsperiode niet wordt verhoogd. 

Na 6 april zal er meer duidelijkheid zijn ten aanzien van de duur van de crisis. Wij zullen je dan direct opnieuw informeren over de gang van zaken op dat moment en de wijze waarop wij zullen compenseren. 

Wij danken je voor het vertrouwen dat je ons hebt gegeven door lid te zijn van onze SportClub. Wij wensen iedereen alle gezondheid toe en hopen je spoedig weer te mogen begroeten in ons sportcentrum. 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team van SportClub West Friesland,

 

Vincent & Jacqueline van Gelderen

Cyntia Borges 

__________________________________ 

 

Beste Leden,

 Het zal jullie zeker niet ontgaan zijn dat ook ons Sportcentrum op advies van het RIVM met ingang van 16 maart de deuren voorlopig heeft gesloten tot 6 april. Een impopulaire maatregel in een onzekere tijd waarin wij allen moeten zorg dragen voor het indammen van het COIVID-19 (Corona) virus. Wij hopen dat met deze maatregelen het virus je niet direct zal treffen in je gezondheid. Mocht dit zo zijn dan hopen wij dat dit geen ernstige gezondheidsgevolgen zal hebben. Ook zijn onze evenementen in het Sportcentrum tot nader order opgeschort.

Blijf fit door een rondje in de vrije natuur. Hardlopend, fietsend of wandelend. Eet gezond, drink voldoende water en denk om het aantal uren slaap. Wij hopen jullie snel meer duidelijkheid te kunnen en mogen geven. In de tussentijd denk goed om jezelf maar ook om elkaar! Wij houden jullie op de hoogte via Facebook, Instagram en uiteraard de nieuwsbrief.

 

Namens team Sportcentrum West-Friesland